Uspešno realizovana nedelja studentskih startapa po treći put na FON-u

Na Fakultetu organizacionih nauka, 25. i 26. oktobra uspešno je realizovana treća Nedelja studentskih startapa – događaja namenjenog popularizaciji preduzetništva i predstavljanju studentskih startapa. Nedelja studentskih startapa održava se u okviru projekta „Preduzmi ideju“ koji FON organizuje sa Inicijativom „Digitalna Srbija“ i partnerima iz startap ekosistema, a uz podršku USAID-a.

Finalnog dana, 26. oktobra, održana je Pitching sesija pet studentskih startap timova, koji su svoje ideje razvili pod mentorstvom nastavnika sa Fakulteta organizacionih nauka u okviru drugog ciklusa „Route2Launch“ startap mentorskog programa. Timovi su svoje ideje predstavili stručnoj komisiji koju su činili: Đorđe Filipović (30Hills), Dane Atanasković (The Other Guy), Bojan Popić (ICT Hub), Aleksandar Šoškić (Nordeus), Dejan Tonić (EBRD), Nevena Janković Borozan (Naučno-tehnološki park Beograd), Tadej Kurepa (Inicijativa „Digitalna Srbija“) i Milena Milić (Tenderly) i publici koja je prisustvovala događaju.

U nastavku, održana je i svečana promocija i proglašenje mentora za startape u inicijalnoj fazi razvoja koji su uspešno završili ”Expert2Mentors” trening program za unapređenje startap mentorskih veština. Promovisano je ukupno jedanaest nastavnika i saradnika Fakulteta: prof. dr Slađana Barjaktarović Rakočević, dr Nemanja Milanović, prof. dr Ivan Luković, Ivan Todorović, dr Milica Jovanović, dr Radul Milutinović, dr Milan Okanović, Anđelija Đorđević Tomić, Andrea Nikolić, Ognjen Nikolić i Ognjen Anđelić. Svim mentorima je u toku događaja svečano uručen sertifikat od strane Vladimira Radovanovića, pomoćnika ministra iz Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Događaj su obeležila i svečana obraćanja Vukašina Grozdića, državnog sekretara u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, prof. dr Milana Martića, dekana Fakulteta organizacionih nauka i Nebojše Bjelotomića, generalnog direktora Inicijative “Digitalna Srbija”.

Takođe, u okviru događaja promovisana je knjiga “Startapi u fokusu” autora prof dr. Slavice Cicvarić Kostić, prof. dr Miloša Milosavljevića i dr Milana Okanovića. Knjiga je pisana sa ciljem promovisanja preduzetništva i izgradnje preduzetničkog načina razmišljanja kroz opisane primere uspešnih startap praksi iz domaćeg startap ekosistema.

Kao uvod u finalni dan, prvog dana, održane su dve radionice za studente, “Kako izgraditi startap tim?” i “Dizajn i razvoj digitalnih proizvoda”. Predavači su bili Nana Radenković, suosnivačica i menadžerka programa u Novoj Iskri i Stefan Trkulja, produkt dizajner u američkom startapu Uplimit i osnivač dizajn zajednice “Dizajn zona”.

Aktivnosti Fakulteta organizacionih nauka u okviru projekta „Preduzmi ideju“ usmerene su na unapređenje mentorskih kapaciteta na fakultetima i razvoju akademske mentorske zajednice, povećanje broja studentskih startap timova, unapređenje vidljivosti inovacija koje se razvijaju na fakultetima, kao i promovisanje primera dobre prakse startapa iz lokalnog ekosistema.

Više informacija o projektu “Preduzmi ideju” može se dobiti putem zvaničnog sajta projekta www.preduzmi.rs, a informacije o projektnim aktivnostima FON-a putem mejla preduzmiideju@fon.bg.ac.rs

 

Leave A Comment

Budi u toku sa novostima

Saznaj sve o aktuelnim dešavanjima i programima.
Ne, hvala
Budi u toku sa novostima

Pridruži se

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Želim da:

This will close in 0 seconds