Expert2Mentors

Tokom 2021. godine je na FON-u pokrenut „Expert2Mentors“ trening program za nastavnike i saradnike FON-a, sa ciljem unapređenja mentorskih veština za razvoj startapa. Trening je deo projekta „Preduzmi ideju“ koji FON realizuje sa Inicijativom Digitalna Srbija i partnerskim organizacijama iz startap ekosistema, uz podršku USAID-a.

Ovaj program predstavlja inicijalni korak ka uspostavljanju akademske mentorske zajednice i koordinisanog mentorstva studentskih startapa kroz formalni i neformalni nastavni proces.
Do sada su izvedena dva ciklusa programa na kome je učestvovalo 47 nastavnika i saradnika sa 6 fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su imali priliku da kroz šest ekspertskih sesija unaprede svoja znanja i veštine za mentorstvo timova u najranijoj fazi razvoja startapa. Sa nastavnim osobljem su radili predavači sa velikim iskustvom iz domaćih i stranih startap ekosistema, među kojima su Lazar Stojković, Ivan Bjelajac, dr Mihajlo Popesku, Bojan Popić, Dane Atanasković, Đorđe Filipović, Adam Kovačević, Nikola Marković, Katarina Pavlović i Marija Leković. 

Nastavnici i saradnici koji su obučeni tokom „Expert2Mentors“ trening programa su svoje veštine angažovali u funkciji mentora u „Route2Launch“ startap mentorskom programu za studentske timove koji žele da započnu razvoj svojih startap ideja. „R2L“ mentorski program je usmeren na validiranje ideja i testiranje osnovnih verzija proizvoda, kao i na pripremu timova za obezbeđivanje inicijalnih investicija iz ekosistema.

1

Obučena
mentora

1

Fakulteta

1

Gostujućih
eksperata

1

Trening
sesija

Čemu težimo?

Ovim trening programo želimo da unapredimo mentorske kapacitete, izgradimo akademsku mentorsku zajednicu i pozicioniramo fakultete u ekosistemu kao poželjna mesta za uspešan početak razvoja startapa.  

Projekat „Preduzmi ideju“ ima za cilj razvoj preduzetničke svesti među mladima i podsticanje brže komercijalizacije inovacija, a FON je zadužen za implementaciju projektnih aktivnosti koje se odnose na unapređenje mentorskih kapaciteta nastavnog osoblja, mapiranje i promociju postojećih preduzetničkih inicijativa i inovacija na fakultetima, kao i istraživanje i analizu studija slučaja iz domaćeg startap ekosistema.

Više informacija o „Expert2Mentors“ trening programu se može dobiti u Istraživačko-razvojnom centru Fakulteta ili putem mejla preduzmiideju@fon.bg.ac.rs, a o projektu „Preduzmi ideju“ putem zvaničnog sajta projekta www.preduzmi.rs

1
2
3
4
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Budi u toku sa novostima

Saznaj sve o aktuelnim dešavanjima i programima.
Ne, hvala
Budi u toku sa novostima

Pridruži se

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Želim da:

This will close in 0 seconds