Na FON-u pokrenut “ReVenture” program zajedničkog razvoja startapa sa partnerskim kompanijama

Na FON-u je pokrenut “ReVenture” program zajedničkog razvoja startapa namenjen studentskim timovima koji imaju želju da se upuste u preduzetničke vode, ali nemaju svoju startap ideju. Prvi ciklus programa omogućava studentima da se priključe jednom od devet inovativnih projekata partnerskih kompanija FON-a, kao i da uz kontinuirano mentorstvo nastave razvoj i postanu suvlasnici novoformiranih startapa. Program je razvijen u okviru uspostavljenog Inovacionog inkubatora FON-a, a uz podršku Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Prezentacija devet inovativnih projekata u okviru “ReVenture startup co-builder” programa biće organizovana na Info danu u četvrtak, 28. marta (16h, AMF 4), a prijava za učešće u programu otvorena je do utorka, 2. aprila, za studentske timove sa osnovnih, master i doktorskih studija FON-a.

>>> PRIJAVA<<<

“ReVenture” program zajedničkog razvoja kreiran je kao odgovor na identifikovane izazove studenata prilikom započinjanja startap karijere koji se pre svega odnose na ograničene resurse, kvalitet startap ideja i nedostatak specijalizovanih znanja i veština za ubrzani rast. Razvoj startapa kroz ReVenture program omogućava studentima da izbegnu početne prepreke i efikasnije započnu svoju preduzetničku karijeru. Startap projekte u prvoj projektnoj godini omogućile su kompanije CodeIT, Aparteko i 4bees.

Više o raspoloživim inovativnim projektima je dostupno na linku.


Angažovanje studentskih timova u okviru “ReVenture startap co-builder” programa odvija se kroz tri faze: Matching, Building, Founding. Nakon prijave tima i iskazivanja preferencije za neki od inovativnih projekata, tim u okviru Matching faze rešava studiju slučaja za izabrani projekat čime se kvalifikuje za dalji rad na njegovom razvoju. U okviru Building faze izabrani timovi će raditi na daljem razvoju projekata uz kontinuirano mentorstvo nastavnika i podršku predstavnika partnerske kompanije. Nakon ostvarenja definisanih razvojnih i poslovnih ciljeva, tim stiče pravo na vlasnički udeo i osnivanje zajedničke startapa u okviru poslednje Founding faze programa. Dodatno, svim timovima će biti pružena podrška u apliciranju na programe podrške u ekosistemu kako bi se obezbedilo finansiranje daljeg razvoja startapa.

>>> PRIJAVA<<<


“ReVenture startap co-builder” program rezultat je višegodišnjeg iskustva tima nastavnika i zaposlenih FON-a u razvoju preduzetničkog ambijenta na fakultetu i podrške preduzetničkim inicijativama studenata, kao i rezultat novouspostavljenih oblika saradnje fakulteta i kompanija.

Ažurna obaveštenja o programu i prostor za pitanja nalazi se na @reventure.builder. Više informacija o “ReVenture startup co-builder” programu mogu se dobiti u Istraživačko-razvojnom centru FON-a svakog radnog dana ili putem mejla ircfon@fon.bg.ac.rs.

Leave A Comment

Budi u toku sa novostima

Saznaj sve o aktuelnim dešavanjima i programima.
Ne, hvala
Budi u toku sa novostima

Pridruži se

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Želim da:

This will close in 0 seconds